vrijdag 15 maart 2013

Consuminderen!!!
In tijden van crisis is het goed om eens stil te staan bij je uitgaven...
(nou ja, anders ook, maar nu helemaal!)

Ik ben eens goed gaan zoeken naar nuttige bespaartips en de komende weken zal ik er regelmatig een paar posten!
Wij zijn hard aan het sparen voor een nieuwe keuken... maar het schiet nog niet erg op.
Dus ik ga proberen om dit doel iets sneller te bereiken.

  • Werken met een vast budget per week. Eens in de week geld opnemen en proberen hier de week mee uit te komen. (via het Nibud kun je zien wat voor jou gezin een reĆ«el weekbudget is). Het geld dat je over houd aan het einde van de week gaat in een 'leuke dingen doen-spaarpotje'.
  • Doe de boodschappen op de fiets, dan neem je alleen het noodzakelijke mee. Tevens spaart het benzine uit en heb je zelf meer beweging! Wat dan weer de sportschool uit kan sparen waar je toch al niet regelmatig te vinden was ;-)
  • Creatievelingen die een prachtige gehaakte / gebreide deken hebben gemaakt: De verwarming een uurtje eerder uit en kruip lekker onder de deken op de bank.
    (Of je koopt bij Ikea zo'n goedkope fleecedeken van een paar euro).
  • Spullen die je niet meer gebruikt op marktplaats zetten. Al levert het maar een paar eurootjes op. Veel dingen van een paar euro, zijn toch weer een hoop eurootjes bij elkaar. Je huis wordt lekker opgeruimd en je spaardoel komt weer iets dichterbij. Ook een goed idee, ga eens op een rommelmarkt staan of doe mee aan een kofferbakmarkt.
  • Tubes (tandpasta, gel, cremes etc) die bijna leeg zijn of waar je niets meer uit krijgt; knip ze door midden en je hebt nog een restantje voor soms bijna een week!
  • Voor wollen kleding kun je ook heel goed iedere-dag shampoo (voor normaal haar) gebruiken. Veel goedkoper dan een wolwasproduct. Een heel klein beetje is genoeg en op 30 graden.
Succes allemaal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten